CON IL CIRCOLO SARDO DI BARCELLONA, IL 19 MARZO CINEFORUM CON "BALLO A TRE PASSI" DI SALVATORE MEREU


di Claudia Loi

***** Sa dantza de sa vida in bator istajones *****

S’istajone de su tzìnema sardu sighet martis 19 de Martzu a is 19 in sa sea de s’Assòtziu. In su de tres atòbios s’at a projetare sa pellìcula “Ballo a tre passi” de su regista Salvatore Mereu.
Su tìtulu s’ispirat a unu ballu tìpicu de Sardigna, ca s’obietivu de su film est su de representare sa dantza de sa vida pro mèdiu de una contadura cumposta dae bator episòdios inrugados. Unu contu pro cada istajone de s’annu: dae sa pitzinnia (beranu) a sa maduresa sessuale (istade), dae sa gioventude (atòngiu) a sa betzesa (ierru).
Beranu: una truma de pitzocheddos de s’ala interna de Sardigna resurtat a artziare a pitzus de unu camion diretu cara a sa costera e a bìdere su mare pro sa prima bia. S’emotzione de s’iscoberta est aici manna chi a in antis de s’ispassiare sa cummotzione ddis subercat.
Istade: Michele, unu pastore serradu e areste est primitziadu a s’amore dae una turista giòvana frantzesa.
Atòngiu: una mòngia, giòvana e galana, torrat a domo pro sa coja de sa neta sua. S’acatu, arreselosu a cumentzu pro parte de s’eredeu suo e de is amigos de unu tempus, si furriat a nostalgia de unu mundu chi aiat isseberadu de abandonare.
Ierru: un’òmine mannu agatat sa morte chircende de illebiare sa soledade sua cun una prostituta.

Una pellìcula in mesu intre fiction e documentàriu chi leat s’ispetadore in segus in su tempus pro ddi fagher iscobèrrere sa bellesa de is paisàgios de su gollei de Bitzi, de Cabu Teulada, Santu Tiadoru e Orthullè. Sa representatzione de una Sardigna agarrada cun balentia a sa traditzione ma chi s’incarrerat in manera inevitàbile cara a sa trasformatzione.
Bos abetamus in medas martis 19 de Martzu a is 19 oras, Carrer del Bisbe Laguarda 9!

***** La Dansa de la Vida en quatre estacions *****

El Cineforum de l’Associació continua dimarts 19 de Març a les 19. En aquesta tercera ronda es projectarà la pel·lícula “Ballo a tre passi” (Ball de tres passos), dirigida per Salvatore Mereu.
El títol s’inspira en una dansa típica de Sardenya, ja que l’objectiu de la pel·lícula és el de representar la dansa de la vida mitjançant una narració composta per quatre episodis creuats. Un conte per a cada estació de l’any: des de l’adolescència (primavera) a la maduresa sexual (estiu), des de la joventut (tardor) fins a la vellesa (hivern).
Primavera: Un grup de nens de l’interior de Sardenya, aconsegueix pujar a un camió dirigit cap la costa i veure el mar per primera vegada. L’emoció de la descoberta és tan gran que abans de la diversió estan aclaparat per l’emoció.
Estiu: Michele, un pastor introvertit i taciturn és coneixerà l’amor gràcies a una jove turista francesa.
Tardor: Una monja jove i molt bella, torna a casa per al casament de la seva neboda. L’acolliment dels altres familiars i amics del passat és inicialment desconfiat, però després es converteix en profunda nostàlgia per un món que ha optat per abandonar.
Hivern: Un ancià troba la mort en tractar d’alleujar la seva soledat amb una prostituta.
Una pel·lícula a mig camí entre la ficció i el documental que porta l’espectador enrere en el temps per fer-li descobrir la bellesa dels paisatges de l’altiplà de Bitzi, Teulada, San Teodoro i Urtzulei. La representació de una Sardenya valentament aferrada a la tradició, que però, inevitablement, es dirigeix cap a la transformació.
Us esperem el dimarts, 19 de març a les 19:00 hores al carrer Bisbe Laguarda 9!

 

 

Aggiungi ai preferiti : Permalink.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *