IL 26 FEBBRAIO CON L'ASSOCIAZIONE SARDA, A BARCELLONA LA PROIEZIONE DEL FILM DI ENRICO PAU "JIMMY DELLA COLLINA"


riferisce Claudia Loi

Jimmy dalla collina: cando sa gioventude non si cuntentat de un’impreu in fàbrica.
S’istajone de su tzìnema sardu s’at a abèrrere martis 26 de Freàrgiu a sas 7 de sero chin sa projetzione de sa pellìcula “Jimmy della collina”. S’adòbiu at a èssere s’ocasione pro pessare a sas conditziones de sos giòvanos in Sardigna e subra sa mancàntzia de possibilidades de mudare una sorte giai iscrita intre sa fàbrica e su sartu.
Basada in su romanzu de Massimo Carlotto e dirìgida dae Enrico Pau, sa pellìcula contat sa gioventude de unu pitzinnu de Sarroch, bidda posta a curtzu de una refineria petrolchìmica. Un’istoria chi contat de sos sentimentos e de sos disìgios de unu giòvanu chi giughet in intro arrenegu e patimentu mannos e chi, proande a si megiorare sa vida, ruet in mesu a su disisperu.
S’ausèntzia de prospetivas e referèntzias cumpartzidas, induet su protagonista a cumportamentos chi a lestru l’ant a leare in foras de sa lei. Jimmy giughet disìgios e bisos, sa mente sua punnat a calicuna cosa de diferente, trastamat peri logos a tesu meda, ispetzialmente diat chèrrere tucare a Mèssico. Pro cumprire a custu disìgiu chircat de irrobare una banca. Ma s’inesperièntzia, paris cun sa traitzione de sos còmpritzes, li aberint sas jannas de sa presone pro minores de Quartucciu e, a pustis, sas de sa comunidade de recùberu “La collina”.
Peroe a pitzinnos comente a isse, meda bortas podet pàrrer prus simple a si lassare andare e a si distrùere a manu issoro chi non a chircare unu caminu pro si illoire.
Un’istòria tràgica, contada dae su regista chin meda grabu e connoschèntzia, chi faghet meledare a s’ispetadore a pitzu de sa cunditzione de sos giòvanos chi fatu fatu s’agatant intre debilesa e autolesiadura.
******************************
Jimmy dalla collina: quan l’adolescència no es conforma amb una feina a la fàbrica
La temporada del cínema de Sardenya s’obrirà dimarts 26 de Febrer a les 19h amb la projecció de la pel·lícula “Jimmy dalla collina”. La trobada serà una oportunitat per reflexionar sobre la situació dels joves a Sardenya i la impossibilitat de canviar el destí que ja està escrit entre la fàbrica i el camp.
Basada en la novel·la de Massimo Carlotto i dirigida per Enrico Pau, aquesta pel·lícula explica
l’adolescència d’un jove de Sarroch, poble situat a prop de una refineria petroquímica. Una història sobre els sentiments i els desitjos d’un jove que sent al seu interior una gran ira i frustració i que, en el intent de millorar la seva condició, cau en un abisme de desesperació.
La manca de perspectives i referències compartides, indueix el protagonista a comportaments que aviat el van portar fora de la llei. Jimmy té somnis, la seva ment aspira a alguna cosa diferent, vaga per països llunyans, en particular voldria anar a Mèxic. Per assolir el seu somni intenta robar un banc. Però la seva inexperiència, unida a la traïció dels seus còmplices, li obren les portes de la presó de menors de Quartucciu, i posteriorment, les de la comunitat de recuperació “La collina”.
Però per a nois com a ell, de vegades pot semblar més fàcil autodestruir-se en lloc de trobar una forma de redempció.
Una història tràgica, descrita pel director amb gran sensibilitat i coneixement, que porta
l’espectador a reflexionar sobre un estat juvenil sovint suspès entre fragilitat i
autolesió.

Aggiungi ai preferiti : Permalink.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *